Penningmeester bij Taal een Zee: maak een verschil!
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Taal-aan-Zee/activiteiten/Penningmeester-bij-Taal-een-Zee-maak-een-verschil/84834 om je aan te melden
Contactpersoon
Samenvatting
Wil jij jouw financiële expertise inzetten om bij te dragen aan de educatie van nieuwkomers? en wil je deel uitmaken van een betrokken bestuursteam?Uitgebreide omschrijving
Wie zijn wij?
Taal aan Zee biedt taallessen aan nieuwkomers in Den Haag en helpt hen om volwaardig deel te nemen aan de samenleving. Als vrijwilligersorganisatie zijn wij afhankelijk van de toewijding van ons bestuur en de vele vrijwilligers die ons ondersteunen.
Waarom is deze functie iets voor jou?
- Impact: Je draagt direct bij aan de maatschappelijke integratie van nieuwkomers door je financiële kennis in te zetten voor een goed doel.
- Persoonlijke Groei: Dit is een unieke kans om bestuurservaring op te doen en je netwerk uit te breiden binnen een hecht en professioneel team.
- Betekenisvol Werk: Je werkt samen met gedreven collega's die net als jij geloven in de kracht van educatie en gelijke kansen.
- Flexibiliteit: De functie vraagt gemiddeld 4 tot 6 uur per maand van je tijd, waardoor het goed te combineren is met andere bezigheden.
Wat ga je doen?
Als penningmeester speel je een cruciale rol in het waarborgen van de financiële gezondheid van Taal aan Zee. Je adviseert de directeur over financieel-economische vraagstukken, houdt toezicht op de begroting, jaarrekening en financiële rapportages, en hebt regelmatig overleg met onze directeur en financieel administrateur. Daarnaast zorg je voor een zorgvuldige controle van betalingen en werk je nauw samen met de accountant.
Wat vragen wij van jou?
- Een financiële achtergrond en ervaring met (gemeentelijke) subsidies.
- Een warm hart voor de missie van Taal aan Zee en de wens om nieuwkomers te helpen.
- Beschikbaarheid vanaf 1 januari 2025, met de mogelijkheid om voorafgaand al ingewerkt te worden door onze huidige penningmeester.
Wat bieden wij?
- Een onkostenvergoeding.
- Een inspirerende werkomgeving in een team dat streeft naar maatschappelijke verandering.
- De kans om echt verschil te maken voor een kwetsbare doelgroep.
Interesse?
Stuur je sollicitatie voor 15 oktober naar Bestuur Taal aan Zee, t.a.v. voorzitter Marit Maij via [email protected]. Voor meer informatie kun je contact opnemen met directeur Ingrid Suasso de Lima de Prado op 070-3456005.
Sluit je aan bij ons bestuur en zet samen met ons de volgende stap naar een inclusieve samenleving!
Over Taal aan Zee
Met de ondersteuning van een klein team van betaalde medewerkers geven meer dan 300 vrijwilligers in Den Haag Nederlandse les op maat aan kwetsbare anderstaligen, vluchtelingen en asielzoekers.
Hoofddoel is om hun zelfredzaamheid te versterken en hun deelname aan de samenleving te bevorderen.
Taal aan Zee bereikt op jaarbasis zo'n 1200 anderstaligen die (nog) geen toegang hebben tot regulier onderwijs.
- Asielzoekers en vluchtelingen krijgen centraal les op ons nieuwe adres op de Calandstraat 1 in Den Haag. Op de 5e verdieping geven vrijwilligers van maandag t/m vrijdag Nederlandse les (NT2) aan asielzoekers en vluchtelingen.
- Kwetsbare anderstaligen krijgen thuis Nederlandse les of in kleine groepjes op een locatie dichtbij. Taalcoaches van Taal aan Zee geven les aan sociaal kwetsbare anderstalige vrouwen en mannen in Den Haag. Zij krijgen thuis Nederlandse les op maat, of - als dat mogelijk is- in een klein groepje dichtbij in de wijk. De groepslessen zijn bijvoorbeeld in buurthuizen of op scholen of bij organisaties zoals Kessler en SHOP. De anderstaligen kunnen door omstandigheden (nog) niet naar een reguliere cursus om Nederlands te leren.
- Taal-aan-Zee-maatjes
Taalmaatjes helpen asielzoekers en vluchtelingen met het oefenen van dagelijkse taalsituaties. De maatjes spreken (gemiddeld) één keer per week af om bijv. een boek te lenen bij de bibliotheek, informatie te vragen over een cursus bij het buurthuis, de weg te vragen op straat, maar ook te oefenen voor een sollicitatiegesprek. Zo leert de deelnemer zich beter te redden in de stad en leert hij/zij meer over onze gewoontes en de Nederlandse cultuur.
- Als taalvrijwilliger in de bibliotheek begeleid je conversatie bijeenkomsten op 1 van de locaties van de bibliotheek, waar anderstaligen met elkaar de Nederlandse taal oefenen (inburgeraars, oudkomers, vluchtelingen, expats). We vragen een beschikbaarheid van 2,5 uur per week. Als je niet wekelijks ingezet wilt worden, dan is dit zeker ook bespreekbaar.
Bij Taal aan Zee kun je ook terecht voor actuele informatie over het gehele educatieve taalaanbod voor volwassenen in Den Haag.