Begeleider lotgenotengroep ‘Naasten Autisme’
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Stichting-Kompassie/activiteiten/Begeleider-lotgenotengroep-Naasten-Autisme/84334 om je aan te melden
Contactpersoon
Samenvatting
Voor de lotgenotengroep ‘Naasten Autisme’ zoeken wij een vrijwilliger die het leuk vindt om de groep te begeleiden in samenwerking met een ervaren familiecoach.Uitgebreide omschrijving
Ter versterking van ons team zoeken wij een:
Begeleider lotgenotengroep
‘Naasten Autisme’
Zet jij jouw kennis en ervaring in om familie en naasten te helpen?
Over Kompassie
Kompassie is het onafhankelijk steunpunt voor mentale gezondheid, voor Haagse burgers met een psychische kwetsbaarheid én hun naasten. Anno 2023 zijn er zo’n 80 ervaringsdeskundige vrijwilligers verbonden aan Kompassie. Zij worden in hun werkzaamheden ondersteund door een klein team van beroepskrachten.
De functie
Een van de werkzaamheden van Kompassie is het organiseren van lotgenotengroepen voor naasten en familie. De vraag naar lotgenotengroepen is groot. Veel naasten ervaren steun door het delen van ervaringen en thema’s in een groep.
Voor de lotgenotengroep ‘Naasten Autisme’ zoeken wij een vrijwilliger die het leuk vindt om de groep te begeleiden. De begeleiding doe je in samenwerking met een ervaren familiecoach.
Als begeleider ben jij er om de deelnemers van de groep te ondersteunen vanuit een gelijkwaardige rol. Je biedt geen therapie maar begeleidt lotgenotencontact. Je bent ook betrokken bij het bedenken van thema’s en denkt mee met de organisatoren.
Jouw taken
Het voorbereiden en begeleiden van een lotgenotengroep voor familie en naasten.
Tijdsinvestering
De lotgenotengroep duurt per sessie 1,5 uur en vindt het gehele jaar plaats op de derde dinsdag van de maand. Let op, de groep loopt dus het hele jaar door. De werklast, inclusief de groep, komt neer op ongeveer 4 uur per maand.
Jouw profiel
Het is belangrijk dat je ervaring hebt met autisme. Misschien heb je zelf autisme of heb je een naaste met autisme. Of misschien ben je (oud) professional uit de GGZ of hulpverlening. Verder zoeken wij iemand die ervaring of affiniteit heeft met het begeleiden van groepen. Dan help je familie en naasten op een prettige manier op weg.
Algemeen
- Je hebt ervaring op het gebied van autisme
- Je hebt ervaring in het begeleiden van groepen
- Je hebt affiniteit met familie en naasten van mensen met autisme
- Je bent communicatief vaardig
- Je gaat integer om met vertrouwelijke informatie
- Je houdt je aan afspraken
- Je neemt deel aan de intervisie en maandelijkse vrijwilligersvergadering
- Je kunt je vinden in de missie en visie van Kompassie en werkt volgens deze uitgangspunten
- Je werkt samen met een familiecoach die eigen naastenervaring GGZ heeft
Functie-specifiek
- Je adviseert en steunt, maar laat de regie bij de familie/naaste
- Je bent flexibel inzetbaar en hebt een flexibele houding
Wij bieden
- Diverse trainingen waarmee je jezelf verder ontwikkelt in het ondersteunen van familie en naasten
- Intervisie
- Begeleiding door de beroepskrachten van Kompassie
- Vrijwilligersvergoeding
- Maandelijkse vrijwilligerslunch en deskundigheidsbevordering
- Een kerstattentie en deelname aan het jaarlijkse kerst- en zomerfeest
- Ongevallen-, persoonlijke eigendommen-, rechtsbijstand en aansprakelijkheidsverzekering via de Haagse Polis
Reageren?
Ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligersfunctie of wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Lina Versteeg, Coördinator Mantelzorg GGZ & Trajectondersteuning, of Lidia da Graca, Teamleider Trajectondersteuning, via (070) 427 32 40 of [email protected]
Wat wij vrijwilligers aanbieden
💸 VrijwilligersvergoedingOver Stichting Kompassie
Met totaal zo’n 60 vrijwilligers en een klein ondersteunend team ondersteunen we mensen in hun zelfredzaamheid en herstel. Dit doen we zowel individueel, door samen te zoeken naar oplossingen voor moeilijke situaties, als collectief door belangenbehartiging.
Daarnaast bieden we ruimte voor lotgenotencontacten en trainen we mensen in het ontwikkelen en inzetten van hun ervaringskennis.
Onze vrijwilligers weten uit eigen ervaring waar u allemaal tegen aan kunt lopen. Vanuit dat gevoel van ‘compassie’ willen ze u helpen.