Docent Nederlands voor vluchtelingen. (portefeuille)
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Taal-aan-Zee/activiteiten/Lijkt-het-je-leuk-om-vluchtelingen-Nederlands-te-leren-Word-docent-Nederlands/50410 om je aan te melden
Contactpersoon
Samenvatting
Als docent NT2 niveauverhoging en/of spreekvaardigheid geef je één of twee dagdelen per week Nederlandse les aan vluchtelingen + andere kwetsbare anderstaligen.Uitgebreide omschrijving
Taal aan Zee biedt cursussen Nederlands als Tweede taal aan op diverse niveaus (van pure beginners tot gevorderden). Zodat onze cursisten snel mee kunnen doen in Den Haag.
Je geeft één of twee dagdelen per week les op de centrale locatie van Taal aan Zee en we verwachten dat je hiervoor een schooljaar beschikbaar bent. Deze vacature is voor het cursusjaar 2023-2024.
Je taken als docent zijn:
voorbereiden en uitvoeren van groepslessen NT2 met behulp van een lesmethode en aanvullend materiaal
bijhouden van de presentie van cursisten
overleg met cursistbegeleider en coördinator.
Wat vragen wij van jou?
Je hebt een goede beheersing van het Nederlands en bent bereid en in staat om je taalgebruik aan te passen aan het niveau van de deelnemer(s).
Je hebt affiniteit met de doelgroepen van Taal aan Zee en staat open voor andere culturen en levensopvattingen.
Je communiceert op een open en vriendelijke manier.
Je bent bereid deel te nemen aan een basistraining en aan werkoverleg/intervisie.
Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is vereist. De VOG wordt door Taal aan Zee digitaal aangevraagd en is gratis.
Voor deze functie vragen wij daarnaast het volgende:
Je hebt affiniteit met lesgeven en je beschikt over didactische vaardigheden of bent bereid die te verwerven.
Je kunt binnen het lesplan flexibel inspelen op vragen en behoeften van cursisten.
Je feedback is altijd constructief. Je kunt en durft ook grenzen te stellen, als dat nodig is.
Lesvoorbereiding en -uitvoering vragen om het vermogen om zaken goed te plannen en te organiseren.
Je beschikt over digitale basisvaardigheden en staat open voor het geven van online lessen.
Wat heeft Taal aan Zee jou te bieden?
een prettige werksfeer en ontmoetingen met bijzondere mensen
ondersteuning, scholing en training door professionele medewerkers vergoeding van reiskosten op basis van openbaar vervoer en een vergoeding van noodzakelijk gemaakte onkosten
WA- en ongevallenverzekering tijdens je vrijwilligerswerk.
Heb je belangstelling voor deze vrijwilligersfunctie? Stuur dan je reactie met je motivatie, cv en beschikbaarheid per e-mail naar Jeannette Philipsen via [email protected]
Over Taal aan Zee
Met de ondersteuning van een klein team van betaalde medewerkers geven meer dan 300 vrijwilligers in Den Haag Nederlandse les op maat aan kwetsbare anderstaligen, vluchtelingen en asielzoekers.
Hoofddoel is om hun zelfredzaamheid te versterken en hun deelname aan de samenleving te bevorderen.
Taal aan Zee bereikt op jaarbasis zo'n 1200 anderstaligen die (nog) geen toegang hebben tot regulier onderwijs.
- Asielzoekers en vluchtelingen krijgen centraal les op ons nieuwe adres op de Calandstraat 1 in Den Haag. Op de 5e verdieping geven vrijwilligers van maandag t/m vrijdag Nederlandse les (NT2) aan asielzoekers en vluchtelingen.
- Kwetsbare anderstaligen krijgen thuis Nederlandse les of in kleine groepjes op een locatie dichtbij. Taalcoaches van Taal aan Zee geven les aan sociaal kwetsbare anderstalige vrouwen en mannen in Den Haag. Zij krijgen thuis Nederlandse les op maat, of - als dat mogelijk is- in een klein groepje dichtbij in de wijk. De groepslessen zijn bijvoorbeeld in buurthuizen of op scholen of bij organisaties zoals Kessler en SHOP. De anderstaligen kunnen door omstandigheden (nog) niet naar een reguliere cursus om Nederlands te leren.
- Taal-aan-Zee-maatjes
Taalmaatjes helpen asielzoekers en vluchtelingen met het oefenen van dagelijkse taalsituaties. De maatjes spreken (gemiddeld) één keer per week af om bijv. een boek te lenen bij de bibliotheek, informatie te vragen over een cursus bij het buurthuis, de weg te vragen op straat, maar ook te oefenen voor een sollicitatiegesprek. Zo leert de deelnemer zich beter te redden in de stad en leert hij/zij meer over onze gewoontes en de Nederlandse cultuur.
- Als taalvrijwilliger in de bibliotheek begeleid je conversatie bijeenkomsten op 1 van de locaties van de bibliotheek, waar anderstaligen met elkaar de Nederlandse taal oefenen (inburgeraars, oudkomers, vluchtelingen, expats). We vragen een beschikbaarheid van 2,5 uur per week. Als je niet wekelijks ingezet wilt worden, dan is dit zeker ook bespreekbaar.
Bij Taal aan Zee kun je ook terecht voor actuele informatie over het gehele educatieve taalaanbod voor volwassenen in Den Haag.