Volunteer Support Worker for Migrant Mothers

Volunteer Support Worker for Migrant Mothers

Vaste activiteit · 5–15 uur/week
Van Brakelstraat 17A, 2518 VV Den Haag, Netherlands
HulpverleningKoken & etenCoördinerenSociaal contactMaatje & buddyZorgTrainingEvenement & festivalSportBestuurSociale mediaMarketing & CommunicatieFondsenwervingAdministratieOndersteunend werkOppassenBegeleidingWebsite makenComputerFotografie & filmCreatiefEngelsNederlandsTurksArabischFrans
OuderenBuurt & omgevingMensen met een beperking
1 Geen armoede3 Goede gezondheid en welzijn4 Kwaliteitsonderwijs5 Gendergelijkheid10 Ongelijkheid verminderen
Geschikt voor jongerenGeschikt voor bedrijfsvrijwilligers
Activiteit Delen
Stichting Vital Aid foundation
#38627
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Stichting-Vital-Aid-foundation/activiteiten/Volunteer-Support-Worker-for-Migrant-Mothers/38627 om je aan te melden

Contactpersoon

Marilyn MarthinsStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0684907334.

Samenvatting

Vrijwillige Ondersteuningswerker voor Migrantenmoeders

Uitgebreide omschrijving

Vrijwillige Ondersteuningswerker voor Migrantenmoeders


Roloverzicht: Als vrijwillige ondersteuningswerker help je nieuwe migrantenmoeders bij hun sociale en arbeidsmarktintegratie. Je rol is cruciaal om hen te helpen zich aan te passen aan hun nieuwe omgeving, een ondersteuningsnetwerk op te bouwen en de vaardigheden en het zelfvertrouwen te ontwikkelen die nodig zijn om te gedijen in hun nieuwe gemeenschap.


Belangrijkste Verantwoordelijkheden:

  • Oriëntatie en Begeleiding: Verstrek informatie over lokale diensten, gemeenschapsbronnen en culturele gebruiken om migrantenmoeders te helpen zich te vestigen in hun nieuwe omgeving.
  • Werkondersteuning: Help bij het zoeken naar werk, inclusief het schrijven van cv’s, voorbereiding op sollicitatiegesprekken en het begrijpen van de lokale arbeidsmarkt.
  • Taalondersteuning: Bied ondersteuning bij het leren van de lokale taal door middel van gesprekspraktijk, taallessen of het verbinden met taalhulpmiddelen.
  • Sociale Integratie: Organiseer en faciliteer sociale activiteiten en ondersteuningsgroepen om migrantenmoeders te helpen verbindingen op te bouwen en gevoelens van isolement te verminderen.
  • Belangenbehartiging: Behartig de behoeften en rechten van migrantenmoeders binnen de gemeenschap en bij lokale dienstverleners.
  • Emotionele Ondersteuning: Bied een luisterend oor en emotionele steun, en help hen de uitdagingen van migratie en integratie te navigeren.


Vaardigheden en Kwalificaties:

  • Empathie en Geduld: Vermogen om de unieke uitdagingen van migrantenmoeders te begrijpen en te ondersteunen.
  • Communicatievaardigheden: Sterke mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in zowel de lokale taal als de taal/talen van de migrantengemeenschap, indien mogelijk.
  • Culturele Gevoeligheid: Bewustzijn en respect voor verschillende culturele achtergronden en gebruiken.
  • Organisatievaardigheden: Vermogen om meerdere taken te beheren en activiteiten effectief te coördineren.
  • Probleemoplossend Vermogen: Vindingrijkheid in het vinden van oplossingen voor verschillende uitdagingen waarmee migrantenmoeders te maken kunnen krijgen.


Voordelen:

  • Persoonlijke Vervulling: Maak een betekenisvolle impact op het leven van migrantenmoeders en hun gezinnen.
  • Vaardigheidsontwikkeling: Doe ervaring op in maatschappelijk werk, gemeenschapsontwikkeling en interculturele communicatie.
  • Netwerken: Bouw verbindingen op met andere vrijwilligers, gemeenschapsorganisaties en lokale dienstverleners.


Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Stichting Vital Aid foundation

Stichting Vital Aid (hierna te noemen VAF) is op 23 november 2004 in Den Haag opgericht als een niet-gouvernementele, non-profit stichting met twee doelstellingen:

1. Bijdragen aan de integratie van de Afrikaanse diaspora in de Nederlandse samenleving/cultuur. Het doel is om bepaalde culturele gewoonten en gedragingen te stimuleren/versterken om de Afrikaanse diaspora in staat te stellen haar eigen potentieel te vergroten, zodat zij op een positieve manier kunnen bijdragen aan de Nederlandse samenleving, haar economie en het welzijn van alle betrokkenen.

2. Het VAF wil ook bijdragen aan het terugdringen van armoede in de verschillende Afrikaanse herkomstlanden. Er wordt vooral aandacht besteed aan activiteiten zoals het bevorderen van gelijke toegang tot onderwijs, handhaving van mensenrechten, economische en sociale participatie van kansarme groepen, enz.

VAF richt zich met name op vrouwen en meisjes. Met dat in het achterhoofd heeft VAF activiteiten voor en met Afrikaanse vrouwen in Nederland en ook in een aantal Afrikaanse landen gecoördineerd en georganiseerd om de economische en sociale positie van vrouwen te versterken en de bewustwording over onderwerpen als hiv/aids en hun individuele (reproductieve en seksuele) rechten.

VAF heeft op deze thema's ervaring opgedaan met projecten als: hulp aan slachtoffers van huiselijk geweld, mensenhandel, vrijwillige terugkeer van migranten naar hun land van herkomst, migratie- en integratieprojecten, hulpverlening aan ouderen en lichamelijk gehandicapten.

Gaandeweg kregen we meer begrip voor de aard en omvang van de problemen van Afrikaanse migranten in Nederland en voor de noodzaak van gerichte interventies.
Kernactiviteit

• Zorghulp aan ouderen en lichamelijk gehandicapten
• Migratie en integratie
• Geslachtsgelijkheid

Vacatures die je misschien ook interessant vindt

Breilesdocent voor senioren bij Stichting Eekta
Vaste activiteit · 2–3 uur/week
Den Haag
Breilesdocent voor senioren bij Stichting Eekta
Stichting Eekta zoekt een enthousiaste en geduldige breilesdocent om breilessen te geven aan senioren. Geplaatst door Stichting Eekta
Gezocht: Fondsenwerver Bestuurslid voor Dialoog in Den Haag
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Gezocht: Fondsenwerver Bestuurslid voor Dialoog in Den Haag
Fondsen werven is een kunst, daar zijn wij inmiddels achter! Het is een sport, je moet het leuk vinden; en het geeft een enorme kick als het lukt!Geplaatst door Dialoog in Den Haag
Nov9
Ondersteuning van onze workshops en nevenactiviteiten! Je verveelt je nooit!
Evenement · 9 nov, 11:00 – 10 nov, 16:00
Den Haag
Ondersteuning van onze workshops en nevenactiviteiten! Je verveelt je nooit!
Als workshopcoördinator beheer je schema's en materialen, en zorg je voor soepele en productieve sessies.Geplaatst door International Film Festival The Hague
Organisatietalent gezocht bij mantelzorgproject
Vaste activiteit · 8–16 uur/week
Den Haag
Organisatietalent gezocht bij mantelzorgproject
Voor ons project Mantelzorgondersteuning zoekt de projectleider 1 of 2 organisatietalenten voor ondersteuning bij pr, werving, thema-bijeenkomsten.Geplaatst door Wijkz, Centrum
Fiets mee met een maatje, gezellig en gezond!
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Fiets mee met een maatje, gezellig en gezond!
Samen fietsen op een duofiets met iemand die niet meer alleen wil of kan fietsen, dat betekent gezelligheid en beweging in de openlucht! Geplaatst door Stichting Fietsmaatjes Nederland, afdeling Den Haag
Gezocht:  Avondmens? Kom dan helpen als vrijwilliger in de huiskamer!
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Gezocht: Avondmens? Kom dan helpen als vrijwilliger in de huiskamer!
Samen met onze zorgmedewerkers maak jij voor onze oudere bewoners van de huiskamer een sfeervolle en gezellige plek.Geplaatst door Florence, Woonzorgcentrum Jonker Frans