Mentaal sterk: Samen sta je sterk(er)

Mentaal sterk: Samen sta je sterk(er)

Community event · 9 apr, 14:00 - 15:00
Laan 20, 2512 GN Den Haag, Nederland
WelzijnSociale rechtvaardigheid
3 Goede gezondheid en welzijn10 Ongelijkheid verminderen17 Partnerschap om de doelstellingen te bereiken
Geschikt voor mensen met een visuele beperkingGeschikt voor mensen met een psychische kwetsbaarheidGeschikt voor mensen met gevoeligheid voor overprikkelingGeschikt voor mensen in een rolstoel

Contactpersoon

Jamaica Proosdij, vanStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of +31638781181.
Aanmeldingen sluiten over 2 maanden.
Deel community event
Stichting Kompassie
#93403
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Stichting-Kompassie/activiteiten/Mentaal-sterk-Samen-sta-je-sterker/93403 om je aan te melden

Samenvatting

Over sociale contacten en vriendschap.

Uitgebreide omschrijving

Mentaal Sterk, Een Introductie op Herstel


Over sociale contacten en vriendschap.


Iedereen voelt zich wel eens mentaal slecht. Maar wat als dit je nou boven het hoofd groeit? Het belangrijkste is natuurlijk om professionele hulp te zoeken. Naast deze professionele hulp kan je ook zelf aan de slag met het versterken, en zo werken aan het herstel, van je mentale kracht. Weet je niet waar je moet beginnen, geen zorgen. Daar helpen wij je graag mee verder.


Mentaal Sterk

In maart start bij Kompassie een nieuwe ronde Mentaal Sterk. Dit zijn 8 themabijeenkomsten met ieder een introductie op een ander onderdeel van herstel. De bijeenkomsten worden begeleid door onze ervaringsdeskundige vrijwilligers, die ondersteuning bieden vanuit hun eigen ervaring, en één van de trainers van Kompassie. Zij weten allemaal goed waar je tegenaan loopt.


Data en tijden

De bijeenkomsten vinden vanaf 12 maart van 14.00 – 15.00 uur plaats bij Kompassie. Zie hieronder alle data en thema’s. Na iedere bijeenkomst is er een koffiemoment met ruimte om vragen te stellen aan de vrijwilligers en om even na te kletsen.

Deelname is gratis en de bijeenkomsten zijn los van elkaar te volgen.


Aanmelden

Meer weten of aanmelden? Dat kan via de aanmeldknop. Of vraag naar Nena of Eddie, de Kompassie-begeleiders. Je kan ons telefonisch bereiken via 070 427 3240 of via [email protected].


Alle bijeenkomsten


Wo 12 mrt

Herstellen, waar moet je beginnen?

Je wilt herstellen van je klachten. Maar wat is herstel eigenlijk en wat komt hierbij kijken?


Wo 19 mrt

Ontspannen kun je leren

Als je niet lekker in je vel zit, kan ontspanning ver weg lijken. Toch zijn er manieren om ontspanning te vinden. In deze bijeenkomst komen deze aan bod.


Wo 2 apr

Slaap en dagstructuur

Voldoende slaap en een goede structuur helpen bij psychische klachten. In deze sessie krijg je handvaten en tips.


Wo 9 apr

Samen sta je sterk(er)

Over sociale contacten en vriendschap.


Wo 16 apr

Omgaan met emoties

Emoties helpen je om met belangrijke situaties om te gaan maar kunnen je ook in de weg zitten. Vandaag gaan we op zoek naar de juiste dosering en naar positieve emoties.


Wo 23 apr

De kracht van je gezondheid

Een gezond lichaam draagt bij aan een gezonde geest. Dat weten we wel, maar hoe zorg je voor een goede gezondheid als alles je moeite kost.


Wo 7 mei

Over zelfvertrouwen en stigma

Voel je je ook wel eens onzeker? Je grootste criticus ben je vaak zelf, maar ook anderen kunnen je klein en onbegrepen laten voelen. Hoe kun je hier anders mee omgaan?


Wo 14 mei

Hoe nu verder?

Een terugblik en vooruitblik.


Hoe kom ik er?

Aanmeldingen sluiten over 2 maanden.
Deel community event

Over Stichting Kompassie

Kompassie heeft als doel Haagse burgers met een psychische kwetsbaarheid én hun naasten te versterken.

Met totaal zo’n 60 vrijwilligers en een klein ondersteunend team ondersteunen we mensen in hun zelfredzaamheid en herstel. Dit doen we zowel individueel, door samen te zoeken naar oplossingen voor moeilijke situaties, als collectief door belangenbehartiging.

Daarnaast bieden we ruimte voor lotgenotencontacten en trainen we mensen in het ontwikkelen en inzetten van hun ervaringskennis.

Onze vrijwilligers weten uit eigen ervaring waar u allemaal tegen aan kunt lopen. Vanuit dat gevoel van ‘compassie’ willen ze u helpen.