Post | oktober 2024 | Nieuws | 3 min lezen

Scouting Haagse Hout vindt nieuwe vrijwilligers op Vrijwilligersmarkt Amare - Samen voor een mooier Den Haag / Together at Home

Scouting Haagse Hout vindt nieuwe vrijwilligers op Vrijwilligersmarkt Amare

Op 11 mei 2023 werd Vrijwilligersmarkt Amare Samen voor een mooier Den Haag / Together at Home het middelpunt van vrijwilligerswerk en maatschappelijke betrokkenheid in Den Haag. Scouting Haagse Hout was aanwezig en heeft tijdens deze middag connecties gelegd, waaruit nieuwe vrijwilligers zijn voortgekomen.


Het evenement, georganiseerd door Den Haag Doet en Volunteer The Hague, projecten van PEP Den Haag in samenwerking met het Residentie Orkest, Cultuurschakel, Open Amare en de Gemeente Den Haag, trok meer dan 100 lokale organisaties en ruim 1.200 vrijwilligers, zowel uit Nederlandse als Internationale vrijwilligers. Deze dag stond in het teken van het verkennen van vrijwilligersmogelijkheden!


Lees hier meer over Vrijwilligersmarkt Amare, Samen voor een mooier Den Haag / Together at Home.


Een enorm leuk bericht vanuit Scouting Haagse Hout! Ze hebben nieuwe vrijwilligers gevonden, en wat bijzonder dat deze vrijwilligers elk een uniek verhaal met zich meebrengen en zich inzetten voor de organisatie.


Scouting Haagse Hout deelt het volgende met ons over hun nieuwe vrijwilligers:


Christopher:

We ontmoetten Christopher op de Expat beurs afgelopen november. Hij kwam naar onze stand en vertelde dat hij als kind scout was in de VS. Hij heeft in het leger gediend en was daarna privé-detective, wat hem een schat aan ervaring en interessante verhalen biedt. Dit maakt hem een mentor voor onze oudere scouts, de explorers (14-18 jaar). Zij hebben geen probleem met het feit dat hun Engels veel beter is dan Christopher's Nederlands. Hij geeft aan dat hij af en toe juist nieuwe woorden oppikt.


Christopher heeft enige tijd de groep geobserveerd om te zien hoe alles functioneert en om rapport op te bouwen met de leden. Nu is hij actiever betrokken en samen met zijn twee Nederlandse collega’s begint hij aan een seizoen met de explorers.


Foto van Christopher


Maher:

Maher hebben we ontmoet op de Together at Home beurs in Amare in mei. Hij is statushouder uit Syrië en woont nu twee jaar in Nederland, waar hij hard werkt om zijn B1-taalexamen te halen. Maher zocht vrijwilligerswerk voor een dagbesteding en in contact te komen met Nederlanders, omdat hij heeft gemerkt dat dit de beste manier is om de taal te leren. Met zijn redelijke kennis van het Nederlands hebben we hem geplaatst bij de welpen (7-11 jaar). Hoewel hij soms nog wat terughoudend is, gaat hij geweldig met de kinderen om. Nederlands is zijn vierde taal, na Koerdisch, Arabisch en Turks.


Maher is een echte doener, leergierig en altijd bereid om te helpen. Hij heeft ook verborgen talenten. Bij Scouting Haagse Hout maken we onze eigen dassen, en dat is een flinke klus. Maar voor Maher is dat geen probleem; hij heeft twee jaar in een textielfabriek in Turkije gewerkt. Het is fantastisch om te zien hoe deze 21-jarige onze groep moeders geduldig begeleidt in de naaikunsten.


Foto van Maher in actie: aan het improviseren op een BBQ zonder rooster


Nour:

Nour hebben we ook ontmoet op de Together at Home beurs. Hij heeft in Syrië meegeholpen met scoutingexpedities en liet foto's zien van dieren die ze gered en weer vrijgelaten hadden. Hij gaf aan niet zeker te zijn hoe lang hij in Nederland zou blijven, aangezien hij nog asielzoeker is. Ondanks de lange wachttijden bij de IND vonden we hem de moeite waard om aan te nemen, en daar hebben we geen spijt van. Het is indrukwekkend dat iemand die pas enkele maanden in Nederland is al zo actief op een vrijwilligersbeurs rondkijkt. Dat is Nour: altijd nieuwsgierig en bereid om nieuwe dingen te leren.


Vervolgens ging hij mee als kookstaf op zomerkamp, wat heel goed beviel. Nu helpt hij elke week met de scouts (11-15 jaar) en soms ook met de welpen. Ondanks dat hij nog geen Nederlandse cursus heeft gevolgd, lukt het hem om contact te maken met de kinderen en actief deel te nemen. Het was mooi om te zien hoe onze scouts onlangs bij een open dag van zijn COA enthousiast om Nour heen zaten om hun namen in het Arabisch te leren schrijven.


Foto van Nour met de kinderen

Deel blogpost