Inschrijven

Haagse Vrijwilligersprijzen

Haagse Vrijwilligersprijzen 2019

De zoektocht naar de verborgen helden van Den Haag is gestart! Organisaties kunnen t/m 31 oktober 2019 hun beste, meest onmisbare vrijwilliger nomineren. Om te laten zien hoe verschillend vrijwilligerswerk kan zijn, is het thema van dit jaar: Ook dát is vrijwilligerswerk!

Een deskundige jury kiest uit alle aanmeldingen een top 3 van vrijwilligers per categorie: Sport, Cultuur, Zorg & welzijn, Onderwijs & jeugd en Buurt & omgeving. De jury kiest vervolgens per categorie de beste vrijwilliger van dit jaar uit. Tijdens het feestelijke en exclusieve evenement op vrijdag 6 december 2019 (een dag voor Nationale Vrijwilligersdag), worden de Haagse Vrijwilligersprijzen aan dé vrijwilligers van 2019 uitgereikt.

Prijs: De winnaars ontvangen (naast een mooie avond) de titel 'Haagse Vrijwilliger van het jaar', een overnachting in een ibis hotel naar keuze in de Benelux, een oorkonde en een verrassing. 

Ook dát is vrijwilligerswerk!

Elk vrijwilligerswerk is bijzonder, maar aan welk werk denken we niet zo snel als we aan vrijwilligerswerk denken? Daar gaan we dit jaar naar op zoek. Bijvoorbeeld een schipper van een rondvaartboot, een radiopresentator, een eventmanager, een vertaler of een imker. Je denkt er niet direct aan, maar ook dát kan vrijwilligerswerk zijn!

Haagse Vrijwilliger van 2019

Heeft jouw organisatie een bijzondere vrijwilliger die een extra applaus verdient én die vrijwilligerswerk doet dat je niet vaak tegenkomt? De nominatieronde is inmiddels gesloten. 

In één van de onderstaande categorieën worden drie kandidaten geselecteerd die op gaan voor de prijs Haagse Vrijwilliger 2019 een. Kies de categorie die het beste past bij de werkzaamheden van jouw organisatie.

 1. Sport
 2. Cultuur
 3. Zorg en welzijn
 4. Onderwijs en jeugd
 5. Buurt en omgeving

De nominatieronde is gesloten. 

Jury Haagse Vrijwilligersprijzen

De juryleden voor 2019 zijn bekend. Zij gaan, nu de nominatieronde gesloten is, zich buigen over alle genomineerde kandidaten en organisaties. 

De jury bestaat uit de volgende personen:

Voorzitter van de jury: Fenna Noordermeer - PEP Den Haag

 • Joringel den Hoedt - gemeente Den Haag
 • Abderrahim Kajouane - PEP Den Haag
 • Arjan Knijff - ibis Hotels
 • Sylvia de Heus - Middin (Weesperstraat)


Vijf vertegenwoordigers namens de 5 categorieën

 1. Buurt en omgeving:
  Stek, voor stad en Kerk – Jan Grotendorst 
 2. Cultuur:
  De Nieuwe Regentes - Berber Kroon 
 3. Onderwijs en Jeugd:
  Stichting Vitalis – Tineke Jurriens
 4. Sport:
  Omroep West - Herman Nanninga 
 5. Zorg en Welzijn:
  Stichting Kompassie – Jacqueline van den Bos 

Haagse Vrijwilligersprijs voor organisaties

Op zaterdag 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag, en op vrijdag 6 december reikt Gemeente Den Haag tijdens het evenement Haagse Vrijwilligersprijzen voor de 17de keer deze 2 prijzen uit. Dé jaarlijkse prijzen voor de vrijwilligersorganisaties van het jaar. Het thema dit jaar is: Ook dát is vrijwilligerswerk! De prijzen zullen worden uitgereikt aan de organisaties die er het beste in slagen om verrassend vrijwilligerswerk aan te bieden aan hun vrijwilligers. 

Dit jaar worden tijdens het evenement Haagse Vrijwilligersprijzen 2 organisaties in het zonnetje gezet. De twee winnaars worden 6 december tijdens het evenement bekendgemaakt en winnen een geldprijs.

Deelname criteria

Aan welke criteria moet jouw organisatie of initiatief voldoen om kans te maken op de prijs?

 • De organisatie werft vrijwilligers vanuit alle geledingen in de samenleving.
 • De organisatie sluit aan bij ontwikkelingen in de samenleving en de stad, bijvoorbeeld het meer flexibel maken van het vrijwilligerswerk of een inclusief wervingsbeleid voeren.
 • Een aantoonbare good practice ten aanzien van diversiteit van de doelgroepen.
 • De organisatie maakt vrijwilligerswerk toegankelijk voor een diverse groep: 
  > jongeren/expats/statushouders/mensen met een beperking/senioren.
  > mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
 • De organisatie heeft een helder beleid ten aanzien van boeien, binden en behouden van vrijwilligers.
 • De organisatie is professioneel georganiseerd en biedt gepaste begeleiding aan haar vrijwilligers.
 • De organisatie biedt verrassende taken aan als vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld het managen van een bijzonder event, het inzamelen van babyspullen, paardrijden met mensen met een beperking, of behalve het kopje koffie schenken ook de etalage van het buurthuis mooi inrichten.  

Prijs

Alle Haagse organisaties die werken met vrijwilligers en voldoen aan bovengenoemde criteria kunnen zich aanmelden en kans maken op de eerste prijs van € 3.500 of de tweede prijs, een aanmoedigingsprijs van € 1.500.

Over Haagse Vrijwilligersprijzen

In de media: Let op! De top 3 vrijwilligers die door de jury uitgekozen worden, worden in oktober benaderd voor een radio-uitzending over de Haagse Vrijwilligersprijzen. Ook worden er voorafgaand aan en tijdens het event Haagse Vrijwilligersprijzen mogelijk foto's en video opnames gemaakt. Deze worden gedeeld op o.a. social media en websites.

Het is belangrijk dat je jouw vrijwilliger hier tijdig over informeert. Zonder toestemming van de vrijwilliger kunnen wij de vrijwilliger niet meenemen in de verdere procedure.

Feestelijke uitreiking

Op 6 december vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats van de Haagse Vrijwilligersprijzen. Alle genomineerde vrijwilligers en organisaties ontvangen een uitnodiging.

Vragen?

Neem dan contact op met Rudo Slappendel van Rudeboy Media per mail
rudo@rudeboymedia.nl of via telefoonnummer 06-14 18 18 42


Haagse Vrijwilligersprijzen wordt georganiseerd door Rudeboy Media in opdracht van Gemeente Den Haag, en mede mogelijk gemaakt door ibis Hotel City Centre.