Inschrijven

Week tegen Eenzaamheid

Meer dan de helft van de Haagse inwoners voelt zich wel eens eenzaam. Jij kunt iets voor hen betekenen door maatje te worden! Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Buddy Netwerk
Word jij buddy voor een Hagenaar die chronisch ziek of eenzaam is en/of kampt met beginnende dementie? Voor deze mensen is het fijn om gezelschap te hebben en bv. samen een wandeling te maken. Ook zoekt Buddy Netwerk buddy's voor zieke kinderen.
> Buddy worden


Florence, locatie Wijndaelercentrum
Eenzame en vergeetachtige ouderen verblijven gedurende de dag een paar uur tot de hele dag in de huiskamers van Wijndaelercentrum. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals: koken, geheugentraining en wandelen.
> Word vrijwilliger huiskamer


Humanitas Haagland
Als vrijwilliger bij Humanitas Tandem Maatjes bied je een steuntje in de rug aan jongeren vanaf 10 jaar en/of volwassenen die eenzaam zijn.
> Word tandem maatje


Maatjesproject Vivaldi
Wil je er samen op uit en een luisterend oor bieden? Dan zoekt maatjesproject Vivaldi jou!
> Word maatje van iemand tussen de 20 en 65 jaar die zich eenzaam voelt
> Word maatje van iemand die een psychose heeft gehad


Middin
Wil jij samen activiteiten ondernemen met een vrolijke man van begin 50? Ondanks dat hij zich soms eenzaam voelt, is hij een vrolijk persoon die altijd graag naar buiten gaat. Hij houdt van koffie drinken, een stukje fietsen en hij gaat graag naar de markt op de Leyweg.
> Word maatje


Stek, Over de Drempel
Zin in een uitdagende klus? Aan de slag met mensen die niet doorsnee zijn? Word maatje/coach bij Stek, Over de Drempel! Je bezoekt mensen in eenzame en vervuilde situaties en begeleidt hen.
> Word maatje/coach
> Maatje gesprekspartner ouderen
 (project van Stek en Cardia)


Vitalis
Word je vaak gezien als grote broer of zus? Misschien is maatje worden dan wel iets voor jou! Stichting Vitalis koppelt kinderen tussen de 5 en 18 jaar die het moeilijk hebben aan een volwassen vrijwilliger.
> Bekijk alle vacatures van Vitalis


VTV Vrijwillige Thuishulp
Vrijwillige Thuishulp koppelt vrijwilligers aan kinderen of volwassenen met een beperking die een oppas, speelhulp, gastgezin of een maatje zoeken. Lijkt je het leuk om vrijwilliger te worden bij VTV? Er zijn tal van mogelijkheden:
> Samen naar een lunchconcert
> Maatje voor Peter (59 jaar)
> Gezelligheidsmaatje voor Bea (64 jaar)