Inschrijven

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies.

Deze melding niet meer tonen

Haagse Helden 2016

Vrijwilligers zijn de onzichtbare helden van onze samenleving. Vaak op de achtergrond, zetten zij zich belangeloos in voor anderen. Wij vinden het belangrijk dat deze helden die erkenning krijgen die ze verdienen. Daarom organiseerden Gemeente Den Haag, PEP Den Haag en ibis hotel Den Haag City Centre voor de tweede keer de 'Haagse Helden verkiezing'.

Als blijk van waardering werden de kersverse Haagse Helden in de schijnwerpers gezet tijdens het Haagse Helden Gala op 7 december in ibis Den Haag City Centre. Bekijk de foto's van het Haagse Helden Gala 2016 op Facebook.

De vijf Haagse Helden van 2016 zijn:

Buurt en omgeving - Peer van der Woude, Stichting VOOR Welzijn
Met zijn tomeloze enthousiasme krijgt Peer heel Leidschenveen en Ypenburg aan het schilderen. Laat hij talent tot bloei komen tijdens wijkfestivals Expo-Quiltura en de Seniorendag. En zorgt hij ervoor dat het wijkcentrum Leidschenveen er fleurig bij zit.
Lees meer over Peer >>

Cultuur - Ahlem Ozdemir, Nederlandse Rode Kruis 
Haags Jasje is dankzij Ahlem méér dan een plek waar naailessen worden gegeven. Zij heeft tijdens het naaien al meer dan 50 vrouwen gestimuleerd hun sociale contacten uit te breiden, het Nederlands van deze vrouwen verbeterd en hun zelfvertrouwen vergroot.
Lees meer over Ahlem >>

Onderwijs & Jeugd - Hans van Buren, Scouting de Mohicanen
Hans is met recht de laatste der Mohicanen. Zo heeft zij geen e-mail. Zowel de jongeren als de ouders van scouting de Mohicanen zijn dol op Hans en haar verkleedzolder die ze al decennia lang beheert.
Lees meer over Hans >>

Sport - Raymond Renirie, Hijs Hokij
Raymond staat altijd voor alles en iedereen klaar. Helpt op het ijs bij de kleinste ijshockeyers, is inzetbaar als scheidsrechter, als hulp in de kantine, als ‘muziekman’ en als animator. Hij is vrolijk, lief en biedt altijd een helpende hand.
Lees meer over Raymond >>

Zorg & Welzijn - Almaz Tesfagerges, Jong Florence
Moeders uit alle landen en nieuw in Nederland steunen op deze rots in de branding. Met hart en ziel geeft Almaz deze moeders kracht, zelfvertrouwen en helpt ze hen een nieuw leven op te bouwen ons land.
Lees meer over Almaz >>

Verkiezing
Vrijwilligersorganisaties konden hun beste vrijwilliger nomineren. Uit alle aanmeldingen werden door een jury vijftien vrijwilligers in vijf verschillende categorieën gekozen (Buurt & Omgeving, Cultuur, Onderwijs & Jeugd,  Sport en Zorg & Welzijn). De uiteindelijke keuze lag in de handen van het Haagse publiek. Ruim 3.000 Hagenaars brachten hun stem uit op hun favoriete vrijwilliger.

Het Haagse Helden Gala bij het Haags TV Journaal van 8 decemberPrijs
Naast de titel ontvingen de vijf prijswinnaars een bijzonder beeldje, ontworpen door Zinderin Kunst, een kunstwerkplaats in het centrum van Den Haag voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook kregen de winnaars een weekendje weg aangeboden in een ibis hotel naar keuze in de Benelux.

Het Haagse Helden Gala wordt mede mogelijk gemaakt door:  

  • Gemeente Den Haag
  • ibis hotel Den Haag City Centre
  • PEP Den Haag
  • Fonds1818
  • Slagerij Dungelmann 
  • Kaasboerderij van Veen
  • Unilever
  • Heineken
  • Het Werkgeversservicepunt
  • Rabobank