Inschrijven

HAAGSE HELDEN 2018

Vrijwilligers zijn de onzichtbare helden van onze samenleving. Vaak zetten zij zich op de achtergrond belangeloos in voor anderen. Het is belangrijk dat deze helden de erkenning krijgen die ze verdienen. Gemeente Den Haag, ibis hotel Den Haag City Centre en PEP Den Haag organiseerden daarom voor de vierde keer de Haagse Helden verkiezing om ze in de schijnwerpers te zetten.

Vrijwilligersorganisaties konden hun beste vrijwilliger opgeven voor de verkiezing. De jury nomineerde 15 vrijwilligers uit alle inzendingen. Er werd felle campagne gevoerd. Veel Hagenaars brachten via deze website een stem uit op hun favoriete vrijwilliger. Op vrijdag 7 december, tijdens het feestelijke Haagse Helden Gala, werden de vijf Haagse Helden van het jaar 2018 bekendgemaakt.

De Haagse Helden van 2018:

  • Jeanine Ackermann - winnaar Haagse Held 2018, Buurt & Omgeving.
  • Bep van den Hoogenband - winnaar Haagse Held 2018, Cultuur.
  • Peter Claassen - winnaar Haagse Held 2018, Sport.
  • Matthy Hector - winnaar Haagse Held 2018, Zorg & Welzijn.
  • Paul Kisner - winnaar Haagse Held 2018, Onderwijs & Jeugd.

De vijf winnaars ontvingen naaste de eretitel Haagse Held van het jaar een bijzonder beeld, ontworpen door Zinderin Kunst, een kunstwerkplaats in Den Haag voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook kregen de winnaars twee overnachtingen aangeboden in een Ibis hotel naar keuze in de Benelux.

Haagse Hulde

Dit jaar zijn tijdens het Haagse Helden Gala ook de Gouden en Zilveren Hulde uitgereikt. Deze prijs reiken we uit aan de organisatie die er het beste in slaagt vrijwilligerswerk toegankelijk te maken voor diverse doelgroepen. Uit de ruim 50 aanmeldingen heeft een deskundige jury 10 organisaties genomineerd. De twee winnaars zijn 7 december tijdens het gala bekend gemaakt.

Winnaars Haagse Hulde:

Middin - winnaar Gouden Hulde
St. Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag e.o. - winnaar Zilveren Hulde

Van links naar rechts: winnaar Gouden Hulde Middin, Matthy Hector, Jeanine Ackermann, Bep van den Hoogenband, Paul Kisner, Peter Claassen en winnaar Zilveren Hulde Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag e.o.
Winnaar Gouden Hulde Middin, Matthy Hector, Jeanine Ackermann, Bep van den Hoogenband, Paul Kisner, Peter Claassen en winnaar Zilveren Hulde Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag e.o. Foto: Emmy de Graaf ©

Den Haag FM: Vrijwilligers in het zonnetje gezet tijdens Haagse Helden Gala

Bron: DenHaagTV