Inschrijven

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies.

Deze melding niet meer tonen

NLdoet 2018: groot succes voor Den Haag

Op 9 en 10 maart 2018 staken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Uiteraard deed Den Haag ook weer mee. Maar liefst 214 klussen werden geklaard, door ruim 2.000 vrijwilligers. PEP Den Haag verzorgde de lokale organisatie van NLdoet in Den Haag. En natuurlijk was Den Haag FM ook weer van de partij met live radio vanuit het Haagse NLdoet hoofdkwartier, Buurthuis De Sprong. Daar was op de vrijdag een volledig dagprogramma mee te beleven dat bestond uit optredens en vooral uit leuke klussen!

NLdoet 'hoofdkwartier 2018' was Buurthuis De Sprong

Bij het krieken van de dag gaf Fenna Noordermeer op Den Haag FM het startsein voor de Haagse klus 2-daagse. In Buurthuis van de Toekomst De Sprong startte die met een ontbijt voor de buurtbewoners rond De Sprong geserveerd door vrijwilligers. Er kwam hulp uit onverwachtte hoek; wethouder Karsten Klein en minister Hugo de Jonge kwamen langs en staken de handen uit de mouwen. Daarna startten een aantal creatieve klussen. Er werden heel veel canvassen, kaarten en bloempotten versierd. Aan het eind van de dag kwam de koerier langs om ze te bezorgen bij ouderen in zorgcentra en woongroepen. Ook aan de nieuwe Hagenaars werd gedacht. Er werden mooie wenskaarten geschreven en geknutseld. De spirit bleef er goed in dankzij de muziek van Den Haag FM en enkele live optredens. Zeker 200 mensen beleefden deze multi-culturele dag mee en zetten hun beste beentje voor!

NLdoet in 2019

Wil je op 15 en 16 maart 2019 (weer) meedoen met NLdoet? Hou dan onze site in de gaten en kijk ook regelmatig op www.nldoet.nl. Je mag ook contact opnemen met PEP via e-mail nldoet@pepdenhaag.nl of bel met de receptie (070) 302 44 44.

Praat mee op Facebook, Instagram en Twitter over NLdoet en gebruik de hashtag #NLdoet!


Foto's: Michel Heerkens