Inschrijven

NLdoet 2019, doe je mee?

Op 15 en 16 maart a.s. is het weer NLdoet. Den Haag Doet is natuurlijk hartstikke enthousiast over deze grootste vrijwilligersactie van Nederland. Kunnen we ook (weer) op jou rekenen? Er staan al diverse leuke klussen op de website van NLdoet. Dus kijk op www.nldoet.nl en doe mee!

Meedoen als klusser

Het leuke van NLdoet is dat je vrijblijvend kennis kunt maken met vrijwilligerswerk. Je maakt je een dag/dagdeel nuttig voor een organisatie. Reken op een dag vol teamspirit en nieuwe contacten. Samen klaar je een klus waar de organisatie zelf niet aan toe kwam: schilderen, schrobben, tuinieren noem maar op. Soms bestaat het vrijwilligerswerk uit het begeleiden van een leuke dag voor de doelgroep. Bijvoorbeeld plaatjes draaien voor ouderen of spelletjes doen met mensen met een handicap. Je leert nieuwe mensen kennen, zet je talenten in (of leert nieuwe) en je bent nuttig bezig. En reken maar dat het nog gezellig is ook! Wil je op 15 en 16 maart 2019 (weer) meedoen met NLdoet? Kijk dan op www.nldoet.nl. Kun je niet of wil je al eerder aan de slag? Kijk dan op de vacaturebank van Den Haag Doet!


Meedoen als organisatie

Als non-profitorganisatie heb je altijd klussen die maar blijven liggen. De koffiehoek opknappen, de tuin een grote beurt geven, het archief uitruimen enzovoort. Denk eens aan NLdoet! Zet uw klus op de site en zorg voor tam-tam via uw nieuwsbrief, website, prikbord etc. Vrijwilligers via NLdoet kunnen naast klussen, opruimen en tuinieren ook een feestelijke (verwen)dag begeleiden. Zo'n extraatje voor uw doelgroep is makkelijker te realiseren met extra handen via NLdoet! Kijk op de website voor inspiratie en deelname.

Tip: Maak een heldere klusomschrijving en vertel wat de vrijwilligers kunnen verwachten (met tijden). Bedenk een korte en enthousiaste tekst (vertel ook kort iets over de organisatie) en plaats er een foto bij. Vergeet ook de publiciteit niet: werf vrijwilligers zo breed mogelijk (nieuwsbrief, prikbord, website, postertje etc.), verstuur een persbericht en gebruik social media. Bereid de klus goed voor (maak planning en koop materiaal in). Hierbij een invul format om je raamposter te maken. En het belangrijkste: Toon je waardering na afloop. Even napraten, ervaringen delen, een borrel, een attentie (haal bij PEP de speciale bedank-ansichtkaarten)... Zorg voor blije gezichten en iets wat de vrijwilliger bindt aan jouw organisatie. Heb je hulp nodig bij het organiseren en aanbieden van de klus, of wil je dat we meedenken? Bezoek de PEP Helpdesk voor maatschappelijke organisaties.


Meedoen als groep

Vele handen maken licht werk. Dus waarom doe je niet mee als groep? Verzamel familie, collega’s, leden van je (sport)club of klasgenoten en zoek een leuke klus uit. Een mooie manier om samen wat goeds te doen. En het kost je geen cent. Kijk op de website voor de leukste klus in jullie buurt.


Meedoen als bedrijf

Ook als bedrijf kun je meedoen aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ben je betrokken bij de samenleving, bij de stad, en wil je die betrokkenheid uitdragen? Pak dan eens met alle collega's een leuke NLdoet-klus op. Tussen alle klussen vind je vast en zeker een mooie activiteit die je samen met collega's kunt doen.


Meedoen als school

Ook als onderwijsinstelling kun je meedoen aan NLdoet. Gewoon door een klus te kiezen uit het aanbod en daaraan met leerlingen en docenten mee te doen. Of door zelf een klus te organiseren. Een zelfgeorganiseerde klus geeft leerlingen een trots gevoel en hun maatschappelijke betrokkenheid wordt gestimuleerd.


Praat ook mee op FacebookInstagram en Twitter over NLdoet en gebruik de hashtag #NLdoetDH!


NLdoet 2018: groot succes voor Den Haag

Logo Den Haag FM en 100% Haags
In 2018 staken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Uiteraard deed Den Haag ook weer mee. Maar liefst 214 klussen werden geklaard, door ruim 2.000 vrijwilligers. PEP Den Haag verzorgde de lokale organisatie van NLdoet in Den Haag. En natuurlijk was Den Haag FM ook weer van de partij met live radio vanuit het Haagse NLdoet hoofdkwartier, Buurthuis De Sprong. Daar was op de vrijdag een volledig dagprogramma mee te beleven dat bestond uit optredens en vooral uit leuke klussen!

Foto's: Michel Heerkens 

Medewerkers PEP aanwezig bij een activiteit tijdens NLDoet
Medewerkers PEP aanwezig bij een activiteit tijdens NLDoet
Medewerkers PEP aanwezig bij een activiteit tijdens NLDoet

Twee vrouwen verzorgen de planten.
Groepsfoto bij een spandoek van NL Doet.
Groepsfoto aan een tafel met naaimachines.

Tuinwerkzaamheden verrichten.
Groepsfoto van kinderen dit werkzaamheden verrichten in de werkplaats.
Gehandicapte bewoners krijgen een massage.

Jongen en meisje verven een muur wit.
Drie vrouwen verven een deur blauw.
Groep vrijwilligers op een bank voor spandoek van NL Doet.