Inschrijven

Informatie voor organisaties

Kent u PEP al? Het kenniscentrum voor ondersteuning van maatschappelijke organisaties: www.pepdenhaag.nl.

Vrijwilligers vinden

Plaats uw vacature in de Vacaturebank
Organisaties die werken met vrijwilligers kunnen kosteloos een vacature plaatsen in de Vacaturebank.
Wat moet u hiervoor doen?

  1. Maak een organisatieaccount aan.
  2. U kunt direct vacatures plaatsen als u eenmaal bent ingelogd. Geef aan of u wilt dat uw vacature beschikbaar wordt voor Engelstalige vrijwilligers (expats) op Volunteer The Hague. U kunt ervoor kiezen om uw vacature door ons te laten vertalen. Bent u klaar met het plaatsen van uw vacature? Dan wordt uw vacature direct getoond in de Vacaturebank.
  3. U ontvangt een e-mail bij sollicitaties van kandidaten. De status van een sollicitatie past u aan in uw organisatieaccount.

Wilt u meer informatie over het gebruik van Den Haag Doet? Bekijk onze instructiefilms:
- Instructiefilm: hoe plaats ik een vacature?
- Instructiefilm: hoe beheer ik mijn vacatures?

Kandidatenbank
In de Kandidatenbank kunt u actief op zoek gaan naar Hagenaars die beschikbaar zijn voor vrijwilligerswerk. U vindt de Kandidatenbank in uw organisatieaccount op Den Haag Doet.

NLdoet
NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland die ieder jaar plaatsvindt in maart. Door uw klus aan te melden, maakt u kans op nieuwe vrijwilligers.


Den Haag Doet Vrijwilligersacademie

Organisaties en vrijwilligers kunnen, vaak kosteloos, een training volgen via de Den Haag Doet Vrijwilligersacademie. U kunt ook zelf ook een cursus plaatsen.


Waardering

Haagse vrijwilligers worden gewaardeerd! Attendeer uw vrijwilligers op de webwinkel van de gemeente Den Haag en op de Kortingspas. Ook voor organisaties bestaat een waardering; de Haagse Hulde is dé jaarlijkse prijs voor vernieuwend vrijwilligersbeleid.


Vrijwilligersbeleid

Vrijwilligersbeleid
Om organisaties te helpen hun vrijwilligersbeleid te versterken, heeft PEP Den Haag verschillende producten, diensten en projecten. Voor Haagse organisaties zijn deze bijna altijd kosteloos. Zo geeft PEP adviestrajecten op maat, of kunt u langskomen bij het inloopspreekuur van de helpdesk. Neemt u ook een kijkje in het digitale Handboek voor vrijwilligersorganisaties of bestel het boek Effectief besturen van vrijwilligersorganisaties.

Vrijwilligersovereenkomst en intentieverklaring

Maak samen met uw vrijwilliger afspraken op papier via een vrijwilligersovereenkomst. Hierin staat wat ieders verantwoordelijkheden zijn en onder welke voorwaarden jullie samenwerken. De intentieverklaring gebruikt u wanneer een WWB'er bij u aan de slag gaat. 

Vrijwilligersvergoeding
Uw vrijwilligers kunnen gemaakte onkosten declareren en krijgen deze belastingvrij vergoed. Ook kunnen zij een vergoeding ontvangen die los staat van gemaakte kosten. Dan is er sprake van een vrijwilligersvergoeding. Deze vergoeding is aan regels gebonden, die bovendien anders zijn wanneer een vrijwilliger bijstand ontvangt. Lees er alles over op de website van de Belastingsdienst.

Verzekering voor vrijwilligers
De Haagse Polis is een gratis verzekering van de gemeente Den Haag voor iedereen die vrijwilligerswerk verricht. De Haagse Polis biedt een ruime dekking voor ongevallen, persoonlijke eigendommen, rechtsbijstand en aansprakelijkheid. Bij schade neemt u of de vrijwilliger contact op met het Bureau Gemeentelijk Risicomanagement van de gemeente Den Haag, via rm@denhaag.nl of tel: 070 - 353 51 75.

Keurmerk voor vrijwilligersorganisaties
Met één van de Keurmerken voor Vrijwilligersorganisaties laat u zien dat uw vrijwilligersbeleid goed op orde is. Dat geeft vrijwilligers vertrouwen, maar zorgt er ook voor dat vrijwilligers weten wat ze van u kunnen verwachten en wat er van hen verwacht wordt. En wist u dat gemeentes steeds vaker een keurmerk als voorwaarde stellen bij het toekennen van subsidies? Momenteel zijn er twee Keurmerken: Goed Geregeld en Haags Keurmerk voor Vrijwilligersorganisaties. Het Haags Keurmerk voor Vrijwilligersorganisaties is bedoeld voor de kleinere vrijwilligersorganisaties die zonder of met een gering aantal betaalde krachten hun werk doen. Het landelijk keurmerk Goed Geregeld van het NOV is geschikt voor organisaties waar met meer professionals gewerkt wordt om de organisatiedoelen te bereiken.

Check meteen voor welk keurmerk u in aanmerking komt door het doen van de Quickscan. Binnen 5 vragen weet u welk keurmerk voor u geschikt is.


Contact

Het serviceteam van Den Haag Doet staat maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur voor u klaar. Mail naar service@denhaagdoet.nl of tel: 070 - 302 44 19.