Inschrijven

Informatie voor organisaties

Vrijwilligerswerk doen als bedrijf

Samen met uw collega's een vrijwilligersklus doen? Dat kan op 3 manieren:

Met menskracht

Weleens gedacht om het jaarlijkse personeelsuitje in de maatschappelijke hoek te zoeken? Samen anderen helpen verbindt. En het is weer eens wat anders dan een standaard teambuilding activiteit. Organisaties als Stichting Present en Den Haag Cares helpen u aan een passende klus op ieder gewenst tijdstip. Verder vindt ieder jaar in in maart NLdoet plaats: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook daar kunt u als bedrijf aan meedoen.

Met expertise

Het is mogelijk om uw expertise ter beschikking te stellen. Kennis is macht, delen is kracht! Bijvoorbeeld door het opstellen van een accountantsverklaring voor een maatschappelijke organisatie of het geven van een gastles op een school. 

Met middelen

Krijgt u ook vaak financiële verzoeken van maatschappelijke organisaties? Geld geven is soms noodzakelijk, maar vaak levert een creatieve oplossing meer op. Dat kan via de Haagse Uitdaging. Bijvoorbeeld ruimte beschikbaar stellen voor een bijeenkomst. Of afgeschreven computers weggeven aan stichtingen die huiswerkbegeleiding of computerles geven.

Parkhotel Den Haag

zet mensen en middelen in:
  • Verzorgingshuizen genoten van een high tea in de Garden Room.
  • Gezinnen van Stichting Leergeld vierden een mooi kerstfeest.
  • Kinderen hielpen met de dagelijkse bezigheden in het Parkhotel.

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

Steeds meer bedrijven geven concreet vorm aan Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO). Dat is positief voor iedereen. Want maatschappelijk betrokken ondernemingen scoren hoger op klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid. Bovendien geven ze de stad een geweldige oppepper. Ook iets voor u? PEP Den Haag helpt u graag met advies op maat of het vinden van een geschikte partner.

Haagse Uitdaging

De Haagse Uitdaging is een zakelijk netwerk van Haagse ondernemers en maatschappelijke organisaties. Ondernemers dagen elkaar uit om dat wat ze al in huis hebben, in te zetten voor maatschappelijke organisaties. U kunt bijdragen als founder, partner, matchmaker of sponsor.

NLdoet 2019

Spandoek: Wij doen mee met NL Doet

Bent u betrokken bij de samenleving, bij de stad, en wilt u die betrokkenheid uitdragen? Pak dan eens met alle collega's een leuke NLdoet-klus op. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In 2019 valt NLdoet op 15 en 16 maart. Redenen genoeg om mee te doen:

  • Het is gewoon leuk!
  • U doet iets goeds voor een ander.
  • Het is een mooi alternatief voor een personeelsdag of 'teambuilding'.
  • Uw bedrijf kan 2 dagen lang in de spotlights staan.

Voor vragen of hulp bij het zoeken van een geschikte klus kunt u altijd bellen met PEP: 070-302 44 44 of een e-mail sturen naar nldoet@pepdenhaag.nl.