Inschrijven

Actief in je buurt

Vrijwilligerswerk doen in de buurt

Vrijwilligerswerk doen kan ook in je eigen buurt! Dicht bij huis en samen met je buurtgenoten, die zich samen met jou inzetten voor de omgeving. Gezellig, interessant en nuttig dus! Kijk in de vacaturebank naar de mogelijkheden binnen jouw stadsdeel.

Den Haag Doet Burenhulp

Logo Den Haag Doet Burenhulp.

Den Haag Doet Burenhulp brengt vraag en aanbod bij elkaar. Het gaat om eenvoudige, meestal kortdurende klussen. Een klusje in huis of de tuin, vervoer naar de dokter, de hond uitlaten, boodschappen doen, koken of de tv instellen.

Buurthuis van de Toekomst

Twee vrouwen staan voor een buurthuis.

In het Buurthuis van de Toekomst werken sportclubs, scholen, culturele instellingen en andere organisaties in de wijk met elkaar samen. Zo is bijvoorbeeld de voetbalclub niet alleen een voetbalclub, maar ook een plek waar mensen samenkomen voor een praatje, voor een cursus of misschien wel voor huiswerkbegeleiding. Door het delen van voorzieningen en gebouwen kunnen clubs, organisaties en vrijwilligers samenwerken aan het welzijn van de buurt. 

Hagenaars nemen zelf het initiatief
Het Buurthuis van de Toekomst past bij de ontwikkeling dat bewoners ook zelf actief meedoen in hun wijk. De Hagenaars zetten zich in voor familie en buren. En ze zijn actief als vrijwilliger in sportverenigingen, buurtclubs en maatschappelijke instellingen. Mensen leren elkaar zo beter kennen. Ze zijn meer betrokken bij elkaar en hebben meer voor elkaar over.

Hoe het Buurthuis van de Toekomst eruit ziet
In het Buurthuis van de Toekomst worden bijvoorbeeld de seniorenbingo, zwangerschapsyoga, kinderopvang, tangolessen georganiseerd vanuit de sportclub, het verzorgingshuis of de school. Vrijwilligers nemen het heft in handen.

Subsidieregelingen
De gemeente heeft een subsidieregeling om uw accommodatie aan te passen zodat uw organisatie de functie van Buurthuis van de Toekomst kan vervullen.

Ondersteuning PEP
Wanneer u erover denkt om buurthuis van de toekomst te worden of uw buurthuis van de toekomst verder wil ontwikkelen, kunt u voor advies terecht  bij PEP. We kunnen ervaringen van andere buurthuizen van de toekomst met u delen, of samen op zoek gaan naar de oplossing voor uw specifieke vraag.

Inmiddels zijn er al meer dan 42 Buurthuizen van de Toekomst, verspreidt over de hele stad. Op de website vind je actuele informatie en kun je activiteiten, locaties en/of vrijwilligers zoeken en aanbieden.

Jouw initiatief

Afbeelding met tekst Activity

Eigen initiatief starten
Heb je een goed idee of een plan om iets te gaan aanpakken in je eigen buurt of elders in de stad? Dan roept dit vast vragen op! Hoe en waar begin ik? Wie wil en moet ik hier bij betrekken? Zijn er startkosten aan verbonden? Waar kan ik subsidie aanvragen? Vragen waar wij je het antwoord op geven!

Activiteitensubsidie
Heb jij een idee waarmee je de leefbaarheid in je stadsdeel kunt verbeteren? Of het welzijn in je wijk? Het stadsdeel kan jouw idee mogelijk financieel ondersteunen met een activiteitensubsidie. Ga voor meer informatie naar het activiteitensubsidieloket.

Samen met anderen
Heb jij een idee om je buurt mooier, gezelliger, groener of socialer te maken? En ben je op zoek naar mensen die willen meedenken en meedoen? Als initiatiefnemer kun je jouw initiatief bekend maken en deelnemers en vrijwilligers werven. Misschien vind je het leuk om mee te helpen bij een initiatief in jouw eigen buurt? Je initiatief aanmelden of je hulp aanbieden kan hier.

Jouw activiteit op de activiteitenkalender
Organiseer jij in jouw wijk een cursus, evenement of bijeenkomst? Meld deze dan aan. Dan krijgt het een plekje in de activiteitenkalender van jouw wijk. Via dit formulier kun jij jouw activiteit/evenement aanmelden.

Een avond over geld

27-09-2018

Geld is niet het doel, maar misschien wel het belangrijkste middel van uw maatschappelijke organisatie... Uit onderzoek en signalen uit het veld blijkt namelijk dat (vrijwilligers)organisaties moeite hebben de financiën te regelen voor de vele goede initiatieven die zij willen uitvoeren. Op 13 november organiseert PEP een avond waarin geld centraal staat. Er worden verschillende workshops aangeboden die ervoor zorgen dat u weet waar en hoe u moet aankloppen voor het bereiken van uw doelen.

Lees meer

Week van de Alfabetisering 2018

29-08-2018

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen en schrijven. Daarom is er tijdens de Week van de Alfabetisering (3 t/m 9 september) extra aandacht voor laaggeletterdheid. In Den Haag organiseert Stichting Lezen en Schrijven verschillende activiteiten.  Ook Den Haag Doet staat deze week in het teken van de Week van de Alfabetisering.

Lees meer

Tip! Hoe schrijft u een boeiende vacature?

19-07-2018

Geen vrijwilligers zonder goede werving. Zoekt u een vrijwilliger voor een lange of korte tijd? Als u voor ogen heeft welke categorieën en typen vrijwilligers er zijn, kunt u zorgvuldig werven en selecteren. Komt er ook verantwoordelijkheid kijken bij de functie van de vrijwilliger? Schrijf ik een korte, luchtige en bondige vacature of juist zo volledig mogelijk? Alle tips vindt u in het PEP e-boek.

Lees meer

Bezoek de open dag van Sensoor op 25 juli

19-07-2017

Neem een kijkje in de keuken van telefoon- en chatmedewerkers die een luisterend oor hebben voor mensen met allerlei soorten problemen. Meld je aan voor de open dag van de telefonische hulpdienst Sensoor op dinsdag 25 juli! Programma Voorstelronde en inleiding VÓÓR Welzijn & Sensoor. Luistertest; hoe goed kun jij luisteren? Informatie over de training die je gaat volgen als je vrijwilliger wordt en informatie over de vrijwilligersfunctie. Rondleiding en kennismaken met een van de vrijwilligers.

Lees meer

Haagse Hulde 2018

23-03-2017

Op vrijdag 7 december, Nationale Vrijwilligersdag, reikt gemeente Den Haag tijdens het Haagse Helden Gala voor de 17de keer de Haagse Hulde uit. Dé jaarlijkse prijs voor de vrijwilligersorganisatie van het jaar. Het thema dit jaar is: Iedereen doet mee! De prijs zal worden uitgereikt aan de organisatie die er het beste in slaagt vrijwilligerswerk toegankelijk te maken voor diverse doelgroepen. Dit jaar worden tijdens het Haagse Helden Gala ook de Zilveren en Gouden Hulde uitgereikt. Deze prijs reiken we uit aan de organisatie die er het beste in slaagt vrijwilligerswer...

Lees meer

€10.000,- voor je Haags Sportinitiatief

19-03-2017

Heb je een goed sportinitiatief waardoor je mensen in Den Haag die weinig tot niet sporten aan het bewegen kunt krijgen? Dien je Haags Sportinitiatief in en maak kans op een geldbedrag van maximaal €10.000,-!

Lees meer

Kom naar de NLdoet Kick off bij PEP Den Haag!

10-02-2017

Op 10 en 11 maart 2017 steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Uiteraard doet Den Haag ook weer mee. PEP Den Haag verzorgt de lokale organisatie van NLdoet in Den Haag én een mooie kick off op 10 maart. Kom je ook? 

Lees meer

De Vrijwilligersacademie: tips, tops & taart!

25-01-2017

De Den Haag Doet Vrijwilligersacademie begint het nieuwe jaar met 3 t's. Om te beginnen is er taart voor een van de Haagse vrijwilligers die onze enquête heeft ingevuld. Gefeliciteerd Leonie! We zijn blij met de resultaten die de enquête ons heeft opgeleverd en delen graag de tips en tops (jawel, de andere twee t's). Leonie won deze taart, omdat ze meedeed aan de enquête over de Den Haag Doet Vrijwilligersacademie én omdat de Academie 1 jaar bestaat. Een mooi moment om te peilen hoe bekend de Vrijwilligersacademie is, en wat er volgens jullie goed en minder goed gaa...

Lees meer

Acteurs gezocht

01-01-2017

*Update: wij hebben voldoende acteurs gevonden. Aanmelden kan helaas niet meer.* Heb jij altijd al acteur willen worden? Speel mee in onze filmpjes voor vrijwilligersorganisaties! PEP Den Haag is er voor Haagse vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. We willen echte Hagenaars terug laten komen in filmpjes voor een serie e-learnings (online trainingen). Het wordt een mix van allemaal verschillende e-learnings: een aantal gaat over werven, matchen en behouden van vrijwilligers en een aantal wordt in een leslokaal opgenomen waarbij de focus ligt op scholing van vrijwill...

Lees meer

Den Haag Doet Vrijwilligersacademie op Den Haag FM

10-08-2016

Annemiek Haneveld, projectleider bij PEP, presenteerde de Den Haag Doet Vrijwilligersacademie in 30 seconden tijdens de wijkflits op Den Haag FM! WIl je meer weten over de Den Haag Doet Vrijwilligersacademie? Kijk snel op www.denhaagdoetvrijwilligersacademie.nl.

Lees meer

Win € 5.000, - voor uw vrijwilligersproject

16-06-2016

Schrijf u nu in voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2016 Op 7 december worden in de Deventer Schouwburg de jaarlijkse Meer dan handen vrijwilligersprijzen uitgereikt. Staatssecretaris Martin van Rijn is gevraagd namens het ministerie van VWS de winnaars bekend te maken. Met deze prijzen zet VWS inspirerende voorbeelden in het zonnetje én spreekt ze haar waardering uit voor de vrijwilligers die zoveel mogelijk maken. Inschrijven kan t/m 23 september via www.vrijwilligersprijzen.nl.

Lees meer

Een nieuw 'jasje'

06-04-2016

Den Haag Doet is vernieuwd! Zoals je kunt zien, heeft Den Haag Doet een nieuw uiterlijk gekregen. Naast dit strakkere design, zijn er ook meer functionaliteiten. Zo kunnen er nu video’s getoond worden in de banner op de homepage. En onder die banner staat nu een permanente zoekbalk waarmee je direct vrijwilligerswerk kunt vinden. En heb je een leuke vacature gevonden? Solliciteer dan eenvoudig via jouw account. Ook het vrijwilligers-account is vernieuwd, waardoor het nu nog makkelijker is om toegang tot de webwinkel aan te vragen, je profiel compleet te maken of je aan...

Lees meer

Onderscheiding voor vrijwilligers

27-01-2016

Ben jij al jarenlang vrijwilliger? Wij waarderen dat uiteraard. Onder andere met de webwinkel van de gemeente. Maar wist je ook dat er een Stadsspeld en Stadspenning bestaat? De Stadsspeld is er voor burgers die zich ten minste 10 jaar jaar bijzonder hebben ingezet voor de Haagse gemeenschap. De Stadspenning Den Haag is voor vrijwilligers die 25 jaar of langer bestuurlijk actief zijn of vrijwilligersinstellingen die minimaal 50 jaar actief zijn. Je moet door iemand anders voorgedragen worden.

Lees meer

Tussenstand verkiezing Haagse Held van het jaar!

25-11-2015

Ruim 2000 mensen stemden tot nu toe op hun favoriete vrijwilliger. Bekijk hier de tussenstand van de koplopers per categorie. Kan jouw Haagse Held nog extra stemmen gebruiken? Stem dan snel op jouw Haagse Held en win een weekendje weg naar o.a. Brussel, Antwerpen of Brugge! Stemmen kan tot 3 december a.s. 1. Buurt en omgeving Jeanne van Peet 2. Cultuur Alfred van Weperen 3. Onderwijs en jeugd Tessa van Oosten 4. Sport Natasja van der Laan 5. Zorg & Welzijn Esther Blom

Lees meer

Haagse vrijwilligers krijgen ondersteuning van Vrijwilligersacademie

24-11-2015

Hagenaars die vrijwilligerswerk doen en graag extra kennis of ervaring opdoen, kunnen terecht bij de Den Haag Doet Vrijwilligersacademie. Via dit online platform is een compleet scholingsaanbod voor vrijwilligers te vinden: van cursus EHBO, social media of fondsenwerving tot omgaan met ongewenst gedrag. Wethouder Karsten Klein (Zorg en Welzijn) gaf maandag 23 november 2015 het startsein voor de Den Haag Doet Vrijwilligersacademie. De Den Haag Doet Vrijwilligersacademie is dé plek waar het scholingsaanbod voor vrijwilligers in Den Haag overzichtelijk bij elkaar gebracht...

Lees meer

Dit doen onze Vrijwilligerspunten

02-11-2015

Wil je vrijwilligerswerk doen? Zoek dan eens in onze online vacaturebank. Vind je het fijn om daar hulp bij te krijgen? Dan kun je terecht bij een Vrijwilligerspunt. Wat ze daar zoal doen, lees je hieronder. Vrijwilligerspunt De Burcht Lisette van Irsen (intercedent) en Merijn Kamphuis (coördinator) werken bij Wijkcentrum De Burcht. Deze locatie is een van de 14 Vrijwilligerspunten van Den Haag en is een onderdeel van het Servicepunt XL, gelegen in de Schilderswijk aan de Stortenbekerstraat 201.

Lees meer

Plaats uw cursus bij de Haagse Vrijwilligers Academie

11-08-2015

PEP Den Haag werkt hard aan de Haagse Vrijwilligers Academie: een website die gekoppeld gaat worden aan Den Haag Doet waarin het scholingsaanbod te vinden is voor (potentiele) vrijwilligers. In november wordt de Academie feestelijk geopend. Heeft u cursussen, workshops of trainingen beschikbaar voor vrijwilligers? En hebben die betrekking op basisvaardigheden of verdiepingsvaardigheden? Lees dan verder. Met de Academie worden cursussen gekoppeld aan vacatures in de vacaturebank van Den Haag Doet. Bij het plaatsen van een vacature kunt u verwijzen naar passend cursus...

Lees meer

Andere mensen helpen, daar doen jullie het voor!

17-03-2015

PEP Den Haag is bezig met het opzetten van de Den Haag Doet Academie. We willen vrijwilligers op denhaagdoet.nl cursussen en trainingen aanbieden die helpen om hun vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Daarom hebben we een enquête onder vrijwilligers gehouden. De jongste deelnemer was 16 jaar en de oudste 88 jaar. Hieronder nog enkele resultaten: 67% van de deelnemers doet vrijwilligerswerk om andere mensen te helpen   71% van de deelnemers doet tussen de 0 en 10 uur per week vrijwilligerswerk 52% van de deelnemers zegt dat de organisatie geen training/scholing aanbi...

Lees meer

Week van Zorg en Welzijn

16-03-2015

Van 16 tot en met 21 maart 2015 vindt voor de derde keer de Nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. Duizenden zorg- en welzijnsorganisaties in het hele land openen deze week hun deuren voor het grote publiek. Zo kan iedereen met eigen ogen zien wat voor fantastisch werk er in de zorg- en welzijnssector gedaan wordt. Ben je enthousiast geworden? Geef je dan op als zorgvrijwilliger!

Lees meer

Den Haag Doet overtreft stoutste verwachting

26-05-2014

Al meer dan 1.000 vrijwilligers in spe! Den Haag heeft de smaak van vrijwilligerswerk stevig te pakken. Sinds de lancering van het nieuwe Haagse vrijwilligersplatform DenHaagDoet.nl hebben zich 1173 vrijwilligers aangemeld. Dat komt neer op zo'n 100 mensen per week! Heeft uw organisatie al een vrijwilligersvacature geplaatst? Den Haag, sterk in vrijwilligerswerk Het gaat goed met vrijwilligerswerk in Den Haag. Het meest recente cijfer: 27% van de Hagenaars verricht vrijwilligerswerk (Stadsenquête, eind 2013). Wie bij deze grote groep bekend wil worden, plaatst een moo...

Lees meer

test chermaine

test chermaine

Lees meer