Inschrijven

Meedoen in Den Haag met psychische problemen

Werken aan herstel

Bij de Connect Reaktgroep kun je in je eigen tempo werken aan herstel. Dat kan in creatieve (hobbymatig) en culturele activiteiten (muziek, theater, kunst); met sport, bewegen en arbeid; en in thematische cursussen, workshops en vrijetijdscursussen. De inloopvoorziening en de laagdrempelige activiteiten bieden je zowel een vaste dagstructuur als ontspanning. Je kunt er ook gemakkelijk met lotgenoten in contact komen. Om eraan deel te nemen moet je ingeschreven staan bij Connect.

In Den Haag zijn vijf CONNECT-locaties:

 • CONNECT De Brink, Ma Braunweg 12, tel. (088) 357 59 97, debrink@reaktgroep.nl
  Op het klinische terrein van Parnassia in Den Haag Zuid.
 • CONNECT Het Sterhuis, Wagenstraat 123, tel. (070) 362 47 84, sterhuis@reaktgroep.nl
  Een echte stadse locatie in de binnenstad.
 • CONNECT Johannes van Duuren, Rozenbottelstraat 20, tel. (088) 357 58 34, joh.vanduuren@reaktgroep.nl
  Op het klinische terrein van Parnassia. 
 • CONNECT Platinaweg, Platinaweg 20, tel. (070) 308 40 80, platinaweg@reaktgroep.nl
  Een grotere, multifunctionele locatie met een omvangrijk en veelzijdig aanbod van activiteiten. Geopend maandag t/m vrijdag van 08.15 tot 16.30 uur.

Psychische beperking

Stichting Kompassie is het onafhankelijke stedelijk steunpunt voor mentale gezondheid, voor iedereen uit Den Haag met een psychische kwetsbaarheid én hun naasten. U wordt geholpen doorr ervaringsdeskundige vrijwilligers. Heeft u ondersteuning nodig bij het ordenen van (financiële) administratie of bij regelzaken op het gebied van wonen, participatie, inkomen of een Wmo-aanvraag? Of behoefte aan een luisterend oor? Kom dan langs, een afspraak maken mag, maar is niet noodzakelijk.

Adres: Laan 20, tel. (070) 427 32 40, info@kompassie.nl
Geopend maandag tot en met vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.
Website: www.kompassie.nl

Jongeren met een verstandelijke beperking

MEE4YOU maakt samen met jou een persoonlijke toekomstplanning. MEE4YOU is er speciaal voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar met een lichte verstandelijke beperking.

Bij de aanmelding ga je samen met een coach eerst bekijken of de werkwijze past bij jouw vragen en doelstellingen. Dat is van belang omdat je bij MEE4YOU zelfstandig werkt en zelf verantwoordelijk bent voor de voortgang van de planning. Je gaat gedurende 1 jaar met het MEE4YOU programma aan de slag. Daarin neem je wekelijks deel aan gesprekken en groepsbijeenkomsten.

Inlichtingen bel: (070) 3 123 123

Vrijwilligerswerk

Heb je een psychisch probleem, maar wil je aan de slag? Kijk dan in de vacaturebank voor passend vrijwilligerswerk. Bij de vacatures in de vacaturebank staat aangegeven of ze ook geschikt zijn voor iemand met een psychisch probleem. Spreekt een vacature je aan, maar staat het er niet speciaal bij vermeld? Neem dan contact op met de organisaties. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt!

Wil je liever persoonlijk advies? Ga dan naar een Vrijwilligerspunt bij jou in de buurt. Daar kunnen de medewerkers je persoonlijk helpen bij het zoeken van een leuke vrijwilligersbaan.

Foto met tekst: Vrijwilligerswerk hoef je niet alleen te doen