Inschrijven

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 september vond de eerste editie plaats van vrijwilligersevenement Heel Den Haag Doet. Ruim 200 maatschappelijk betrokken inwoners van Den Haag zetten zich in voor 40 verschillende vrijwilligersactiviteiten verspreid over de stad. Zo maakten zij kennis met het vrijwilligerswerk dat door diverse Haagse organisaties werd aangeboden. Heel Den Haag Doet werd georganiseerd door PEP Den Haag in samenwerking met de Gemeente Den Haag.

Aftrap in De Schildershoek
De aftrap van Heel Den Haag Doet vond plaats in verpleeghuis De Schildershoek, één van de locaties van Haagse Wijk- en Woonzorg. De dag begon hier vroeg: al vanaf 7.00 uur 's morgens vonden er activiteiten plaats. Zo gingen medewerkers van PEP Den Haag aan de slag om een lekker ontbijt te maken voor de bewoners, hielpen de medewerkers van de Gemeente Den Haag mee tijdens de koffieochtend en werd er een speciale lunch bereid. Daarna was er een multiculturele middag die werd begeleid door enthousiaste vrijwilligers. Den Haag FM deed live verslag van deze geslaagde actie op de radio.  

Ook op andere locaties een groot succes
Niet alleen in verpleeghuis De Schildershoek vonden activiteiten plaats, ook op talloze andere locaties verspreid over Den Haag gingen enthousiaste vrijwilligers aan de slag. Zo werden er bijvoorbeeld pannenkoeken gebakken, werd er getekend en geknutseld met kinderen in een dagverblijf, uitstapjes gemaakt naar diverse musea en Oud Hollandse spellen gespeeld met ouderen.  

Bedankt!
PEP Den Haag bedankt alle vrijwilligers die zich belangeloos hebben ingezet om van Heel Den Haag Doet een groot succes te maken! Wij hopen dat u deze ervaring net zo waardevol vond als wij en dat Den Haag ook in de toekomt op uw maatschappelijke bijdrage mag rekenen.